Skip to content

Jag bor söder om Stockholm men är ursprungligen från Örebro.

Har sen barndomen hållit på med färg och form och började med fotografering under gymnasiet på Medieprogrammet som det hette då. 

Några år efter gymnasiet studerade jag foto 2 år på Yrkeshögskolan Broby Grafiska i Sunne.

Erfarenhet

Har även studerat och jobbat med grafisk design, filmning, klippning, webbutveckling och förpackningsdesign.

Jag gör många typer av fotografering som porträtt, produkter, dokumentärt, redaktionellt och reklam. Jag experimenterar med stilar, teknik och framkallningar och försöker lyssna på kunden och leverera det som den önskar.

Genom åren har jag jobbat med många olika företag och föreningar som Sweef, Länsförsäkringar, Espresso House, Greenpeace, Hills Golf Course, MTR Express, Byggmax, Skiftet, Cykelfrämjandet, Kitchentime, K-Rauta. För att nämna några.

Sättet jag fotograferar på

Som fotograf är jag bra på att anpassa mig efter omstädigheterna. Jag gillar att kunna improvisera när det behövs. Jag ger regi och är inte rädd att testa nya bildstilar och motiv. Jag försöker vara lyhörd med vad kunden vill ha. Har med hjälp av de förmågorna vunnit olika fototävlingar genom åren. Som t.ex. Stockholm Fotomaraton 2022.

Publikationer

Jag har bilder publicerade i både böcker, magasin, bloggar, dagstidningar och i tunnelbanan och busshållplatser. 

Hållbarhet

För mig är det viktigt att jag lever ett ekologiskt hållbart liv. Som fotograf innebär det t.ex. att jag transporterar mig med ben, cykel eller kollektivtrafik när det är möjligt. Jag skaffar inte in onödig utrustning och försöker köpa och sälja begagnat. Jag jobbar inte med företag som jobbar med fossilindustrin, skogsskövling eller kemikalier.

 

Kontakt:

info @ janaeriksson.com